19.3.2012

Koiraihmisen konkurssi, vol. 2

Varoitus: tässä tekstissä kerrotut asiat muistuttavat hämmästyttävän paljon todellisuutta.

Koiraihmiselle saattaa kehittyä vuosien myötä paljonkin osaamista sellaisista asioista, joita ei äkkipäätä voisi kuvitella. Esimerkiksi monet koiraihmiset tuntevat supermarkettien pakasterasiavalikoimat jopa niin tarkkaan, että tietävät yhdellä vilkaisulla millainen kansi aukeaa milläkin tavalla. Koiraihmiselle voi nimittäin kehittyä uskomaton taito availla pakasterasioita ja muitakin säilytyspurkkeja yhdellä kädellä ja sormet kylmästä kohmeessa mitä eriskummallisissa paikoissa. Etenkin nuoria koiria omistavat koiraihmiset perehtyvät usein huolellisesti paikallisten rautakauppojen kompostikehikkovalikoimiin. Huolimatta siitä onko heillä puutarhaa vaiko ei. Monet koiraihmiset myös addiktoituvat punaisiin lasten muoviämpäreihin tai keltaoransseihin katutöistä varoittaviin "tötsiin." Voisi jopa todeta, että ne suorastaan kuuluvat koiraihmisen auton perusvarusteisiin. Ainakin, jos harrastaa tokoa.

Jos vieras menee koiraihmiselle yllättäen kylään voi olla, että koiraihminen avaa oven verinen esiliina päällään ja saha kädessä. Tästä ei kuitenkaan pidä lainkaan hätääntyä, vierailija on vain sattunut saapumaan sopivasti koiran ruokintahetken aikana. Yllätysvieraiden kannattaa varautua myös siihen, että vaikka koiraihmisellä olisikin pakastin, sieltä löytyy todennäköisemmin jäätynyttä naudanmahaa kuin vierasvaraksi ajateltuja Moilasen esipaistettuja korvapuusteja.  Jos vieraalla on asiaa vessaan, saattaa siitä seurata hetkellistä hämmennystä. Vessan ovessa voi nimittääin olla haka, joka jättää oven osittain raolleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koiraihminen olisi jotenkin erityisen perverssi vaan sitä, että koiraihmisellä on myös kissa, jonka vessa on myös vessassa.  Koiraihmisen luona vieraalle saatetaankin pitää seuraa ihan jokaikinen hetki.

Joskus koiraihminen muuttuu ihan vaan ihmiseksi ja rupeaa sisustamaan. Sellaisena hetkenä kotiin saattaa saapua pehmeä ja pörröinen matto, jossa koirallakin olisi kiva kölliä. Uudesta hankinnasta riemastuneena koiraihminen pitää itsekseen pienet juhlat - ja unohtaa juhlahuumassa chilinaksut tulisine dippikastikkeineen  yöksi sohvapöydälle. Aamulla herättyään koiraihminen tulee kuitenkin siihen tulokseen, että edellisenä iltana uusi matto näytti - ja tuoksui - huomattavasti paremmalta kuin aamulla. Ja varsinkin yön aikana tapahtuneen koiran ahkeran tulostuksen jälkeen. Sellaisina hetkinä koiraihminen voi hetken aikaa tuntea pientä melankoliaa.

Koiraihmisillä saattaa olla myös ystäviä, jotka haluavat viettää erilaisia merkkipäiviä tai juhlistaa elämänsä kohokohtia. Valitettavan harvoin pukukoodina on kuitenkaan veden ja tuulen pitävä housuasu. Niiden osalta koiraihmisellä nimittäin riittäisi vaatekaapissaan valikoimaa. Ja vaikka kaapista yllättäen löytyisikin asiallisessa kuosissa oleva juhla-asu, ei reppuvalikoimasta oikein mikään harmillisesti tunnu sopivan sen kanssa käsilaukuksi.

Koiraihmisen ongelmat voivat olla myös ei-koiraihmisille vaikeasti ymmärrettäviä. Koira on nimittäin saattanut alkaa "vuotaa."  Ei onneksi kuitenkaan peräpäästä vaan etupäästä: koira haukahtelee treeneissä omia aikojaan ja erityisesti aivan väärissä kohdissa. Tällaisina hetkinä vertaistuki on enemmän kun tarpeellista. Ja tämän vuoksi koiraihminen ei voi olla koiraihminen ilman muita koiraihmisiä.

Päivän kuva: koiraihmisen elämä on silkkaa juhlaa!

3 kommenttia:

  1. Loistavaa settiä sekä tämä että ensimmäinen osa. Linkitin.

    VastaaPoista
  2. pitää aivan paikkaansa, ainakin tuo vaatepuoli!!
    Mulla on ulkoiluvaatteita vaikka muille jakaa samoin erinäisiä vaelluskenkiä, kumppareita ym.
    mutta jos on aika mennä johonkin siisteissä vaatteissa niin pitää mennä kaupan kautta, ja kaupassa sitä alkaa miettiä että "tarvinko tätä oikeasti, enhän mie koskaan jouda tätä käyttää" :D

    VastaaPoista