30.12.2011

Tyhjän allakan lupaukset


Vuosi vaihtuu ja on siis aika katsella ennen muuta eteenpäin. Vuoden vaihteen huippujuttuhan on se, että koko ensi vuosi on tällä hetkellä vielä täynnä päiviä, joista yhtäkään ei ole rasitettu ikävillä asioilla, pettymyksillä taikka epäonnistumisen tunteilla. Ja ehkäpä hyvällä suunnittelulla sellaisia päiviä ei pääse sinne puolivahingossa edes kehittymäänkään?

On siis lupausten aika. Hihnanpää lupaa (ainakin ankarasti yrittää) muistaa seuraavat asiat:

-       Älä keskity liikaa siihen mikä on pielessä vaan pikemminkin siihen, mikä yhteisessä elämässä toimii. Vahvista sitä ja nauti niistä asioista täysillä.
-       Kukaan ei voi tietää tekevänsä asioita toivotulla tavalla, ellei saa siitä myönteiseksi kokemaansa palautetta. Telepatiaa parempiakin kommunikaatiotapoja nimittäin on.
-       Mitä enemmän asioita tehdään yhdessä, sitä paremmin osapuolet oppivat tuntemaan toisiaan.
-       Älä lukittaudu liikaa joihinkin ajatuksiin ja olettamuksiin käyttäytymisen syistä ja seurauksista, vaan anna uusille tulkinnoille aidosti tilaa.
-       Edelliseen liittyen: riko rutiineita systemaattisesti, jolloin mahdollistat ties missä asioissa piilevän potentiaalin pääsemisen kunnolla esille.
-       Anna riittävästi omaa aika ja rauhaa vain ”olla”. Kukaan ei jaksa koko aikaa suorittaa, joskus ei vaan huvita eikä siitä tarvitse tehdä sen suurempaa ongelmaa.
-       Vaikka kotia eivät koristaisikaan harrastusrintamalla saadut lukemattomat palkinnot, yrittäminen ja aktiivisuus sinänsä on jo iloitsemisen aihe!
-       Tykkää aidosti siitä mitä sinulla on äläkä vertaile tilannettasi liikaa muihin.
-       Yhteistyö toimii kympillä vain silloin, kun kaikilla on oikeasti kivaa.
-       Jos oma mieli on täynnä stressiä ja angstia, ota aikalisä. Miksi toisen pitäisi olla innolla kaikessa mukana, jos itse olet jo lähtökohtaisesti naama nurinpäin.
-       Hyvä arki koostuu riittävästä liikunnasta, aivojumpasta, levosta ja hyvästä sapuskasta – keskity siis niihin.

Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä lupauksena: lupaan soveltaa edellisiä lupauksia perheemme toisen hihnanpään lisäksi myös koiriimme ;-).  

Päivän kuva: hyvällä mielellä kohti valoa ja keväthankia!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti