3.7.2013

Luksusta arkeen!

Oho! Lipsahtipas pitkä päivitystauko. Toisaalta kai se on ihan tervettä, että kesällä on muutakin tekemistä kuin roikkua netissä. Meidän elämässä ei mitään suuria juttuja ole (onneksi) tapahtunut, nautitaan taas ihan täysillä kahdesta terveestä koirasta, ollaan, mennään ja tehdään asioita, jotka kivalta tuntuu. Ja valmistaudutaan huimaa vauhtia lähestyvään Englannin reissuun (jonne siis muutetaan puoleksi vuodeksi kera koirien), lähtöön ei ole enää kahta kuukauttakaan.

Kesän kohokohtana on tähän mennessä ollut retki Länsi-Uudellemaalle, Fiskarsiin ja Mustioon. Perheemme ihmisjäsenillä oli aihetta juhlaan, jonka vuoksi halusimme arkeen vähän luksusta. Noin kiteytetysti voi kyllä todeta, että harvoinpa on saanut näin hyvää koiraystävällistä palvelua! Mutta puhukoon kuvat paikoista ja kokemuksista enemmän (muita omia koiralomavinkkejä mm. tästä blogitekstistä).

Fiskars on paikkana kaunis kuin mikä (ja meille jo pitkältä ajalta varsin tuttu, mutta ei olla aikaisemmin yövytty siellä koirien kanssa). Ja yllättävän hiljaista oli lauantaina kylänraitilla, vaikka periaatteessa sesonkiaikaa jo eleltiin. Täydellinen paikka pakata herkkuja reppuun, istahtaa hiljaiseen puistoon ja antaa silmien nauttia maiseman estetiikasta.Myös koirien kanssa kulkevalle löytyy vallan mainioita ulkoilureittejä. Kylämiljöön lisäksi voi valita metsäpolkuja tai hiljaisia hiekkateitä peltojen keskellä, miten vaan parhaaksi katsoo. Ja uimaankin pääsee.

Majapaikkanamme toimi Fiskars Wärdshus "Värssy", jonka lemmikkihuone oli todella jees! Tilava ja siisti kulmahuone, joka oli helppo pitää viileänä mm. ranskalaisen parvekkeen ansiosta. Lemmikkihuone sijaitsee ns. vanhan osan toisessa kerroksessa, jossa huoneita on ainoastaan neljä. Huoneen sijainti oli siis todella rauhallinen.  Ja illan viimeinen pissatuslenkki oli myös helppo tehdä, kun heti ulko-oven vierestä löytyi pusikkoa, nurtsia ja närettä. Lemmikkihuone oli tietysti myös asianmukaisesti sisustettu ;-) .
Luksuslomalla myös syödään luksusta. Ja saimme tosiaankin täyslaidallisen nautintoa Värssystä! Koirat olisi saanut (tietysti) ottaa terassille mukaan, mutta jätimme ne tylysti huoneeseen torkkumaan (josta taisivat olla hyvillään, otaksun). Kaikkinensa palvelu oli todella hyvää. Parempaa paikkaa pienelle perheen sisäiselle juhlalle on kyllä vaikea kuvitella varsinkin, jos myös koirat matkustavat mukana.Fiskarsista suuntasimme seuraavana päivänä kohti Mustion ruukkia. Mustion Linnan puisto on puistoista parhaimpia noin koiraihmisen näkökulmasta. Vapaasti saa tepsutella, ihmetellä ja hämmästellä, tilaa on. Kauniin kävelysillan takaa löytyy enemmän metsäistä maastoa, jos sellaista sieluunsa välillä kaipaa.
Yksi retken huippukohdista oli kieltämättä se, kun "linnantallin" henkilökunta kattoi meille ystävällisesti oman pöydän varjoisaan puistikkoon ihan ravintolan eteen, koska koimme katetun ja auringon paahtaman terassin koirien näkökulmasta melkoisen kuumaksi. Ihan huippua, vesikuppikin tuotiin sitä erikseen pyytämättä! Sokerina pohjalla se, että terassimenu oli sekä hyvä että edukas, kympillä sai jo vaikka mitä (ainakin kesäkuun alussa).


Että sellaista luksusta arkeen. Kyllä vuorokaudessakin ehtii vaikka millaisen irtioton repäisemään, kun tällaisia paikkoja on olemassa. Eikä se arkikaan toisaalta laisinkaan kurjaa ole, iloiset pystykorvaiset paimenkoirat pitävät siitä aika hyvin huolen. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti